Selecteer een pagina

Beste fokkers, dekreu-eigenaren en overige geinteresseerden,

Op vrijdagavond 10 november aanstaande organiseert The Newf Society een Fokkers café. Een informeel samenzijn waarin er ruimte is om met z’n allen van gedachten te wisselen over de huidige stand van zaken en de toekomst van ons ras. Om kort aan te geven dat er zorgen zijn  hieronder de ontwikkelingen van de afgelopen tien jaar qua geboorte-aantallen.

2011-         443 pups geboren

2013-         283 pups geboren

2015-         204 pups geboren

2017-         163 pups geboren

2019-         145 pups geboren

2022-         145 pups geboren

2023-         verwachting 100-120 pups

Dit geeft aan dat de newfoundlanderpopulatie enorm afneemt en daarmede ook de fokpopulatie. Gezien het belang van een zo groot mogelijke fokpopulatie acht het bestuur van TNS het belangrijk om met onder andere de huidige fokkers en dekreu-eigenaren om de tafel te gaan en een aantal zaken te bespreken om zo gezamenlijk de toekomst van ons geliefde ras mede te bepalen.

Mededelingen:

Normenmatrix

Buddyschap fokkers

Nestinventarisatie besluit ALV juli 2023

Discussiepunten:

1*          Hartonderzoek wel of niet terug in het VFR

2*          Newf-dag/weekend met activiteiten

3*          Waar is volgens de fokkers/dekreu-eigenaren behoefte aan, wat verwachten jullie van het bestuur

Het bestuur acht het van groot belang dat alle fokkers/ dekreu-eigenaren naar deze avond komen. Het is inmiddels spreekwoordelijk gezien “2 voor 12” en we zullen de handen ineen moeten slaan om ons ras in stand te houden binnen onze landsgrenzen. Wilt u daarom zo vriendelijk zijn om via een reply op deze mail voor 18 oktober aanstaande( ivm het reserveren van de locatie) te laten weten of u komt en met hoeveel personen zodat wij de avond organisatorisch zo goed als mogelijk voor kunnen bereiden.

10 november 19.30hr-22hr

Locatie: KC Apeldoorn, Polderweg 5 te Apeldoorn