Selecteer een pagina

Nieuws 2017

Lees hier ons laatste nieuws en blijf op de hoogte…

3-12-2017 Wandeling Hoorneboegse Heide

HOORNBOOGSE HEIDE ( Hilversum)

Gezamenlijke wandeling TNS/Colonia Nederland.

Op 03 december gaan we weer wandelen. Dit gaan we doen op De Hoorneboegse Heide en de Zwarte Berg (145 ha) deze zijn onderdeel van het Goois Natuurreservaat. Het is een prachtig, afwisselend gebied om samen met je hond urenlang te wandelen. Honden mogen hier bijna overal het hele jaar loslopen, mits ze netjes onder appèl staan. Er lopen namelijk ook grote grazers op de hei. We spreken om 11:00 af op de kleine parkeerplaats tegenover het zeer hondvriendelijke restaurant Vliegveld Hilversum (adres: Noodweg 43 ). Leuk weetje: bij restaurant Vliegveld Hilversum hebben ze een speciale menukaart voor honden! De ingang van het losloopgebied ligt aan het einde van de kleine parkeerplaats tegenover de grote parkeerplaats van het vliegveld (aan de noordkant van de Noodweg). Overigens is de wandeling voor iedereen toegankelijk, lid of geen lid van de TNS en/of Colonia Nederland.

Bestuur TNS / Colonia Nederland

05-11-2017        Wandeling de Domeinen Burgh-Haamstede

Wandeling Bos Kop van Schouwen

De wandeling begint aan de parking van de rotonde. Van daaruit gaan we naar de hoofdingang van de Boswachterij. Langs de bosweg naast het speeltuintje stappen we in noordoostelijke richting, parallel aan de Hogeweg, tot aan de A. van de Weijdeweg. Hier is al de eerste uitkijktoren.

De A. van Weijdeweg vormt a.h.w. de hoofdweg in de boswachterij Westerschouwen. We gaan deze helemaal af, voorbij het pompstation. Aan het einde is er een korte klim tot aan de tweede uitkijktoren op het hoogste punt in de omgeving. Boven hebben we een prachtig uitzicht over heel de Westerban van Schouwen.

Nu gaan we het bos in, richting zee. Na een wijde boog door het bos komen we terug bij ons vertrekpunt. Nu loont het de moeite om via de trappen over de duinen naar het strand te gaan of even iets te drinken op het terras van 1 van de 4 cafes aan de rotonde of op het strand.

Aanvang: 12.00 uur  Verzamelen: Parkeerplaats Duinpad 71, 4328 Burgh-Haamstede

07-10 

Heropening pension “De Wijde Blik” in Brummen.

Honden baden in luxe in pension in Brummen

Op een steenworp afstand van Brummen, waar Jan en Yvonne Buijvoets al 23 jaar hun dierenpension de Wijde Blik hebben, kunnen honden en katten terecht in een vakantiechalet. Met vloerverwarming, een riant zwembad en in sommige huisjes zelfs een compleet bankstel. “Voor het optimale thuisgevoel. Dieren moeten het hier goed hebben, dat is voor ons het allerbelangrijkste.”

Openbaring

Vier jaar lang hebben ze eraan gewerkt, samen met vrienden, kennissen en waar nodig professionals. Nu lopen ze apetrots rond in hun vakantieparadijs voor honden en katten. De eerste honden hebben inmiddels proefgeslapen in één van de chalets en het resultaat is een openbaring, vertelt Yvonne. “Voorheen stonden hier twee grote kennels. Natuurlijk had elke hond een eigen ruimte, maar ze zaten wel met 25 dieren onder één dak. Nu hebben we op het terrein 16 chalets staan. Per huisje kunnen daar vier of vijf honden logeren. De kennels zijn dus gecentraliseerd, waardoor er veel meer rust ontstaat. Bij het proefdraaien hebben we al gemerkt, dat dat perfect werkt. De honden waren totaal ontspannen.”

Veranda

Net als in een vakantiepark zijn de chalets voor de huisdieren verspreid over een terrein geplaatst, hier en daar gescheiden van elkaar door een beukenhaagje. Langs de wandelpaden staan  verlichtingspalen, overal zijn borders met hortensia’s aangeplant en elke chalet heeft een eigen veranda en een stukje groen om het huisje.

Om te bepalen welke honden hun vakantiedagen met elkaar doorbrengen, laten Jan en Yvonne nieuwkomers eerst een dag en nacht op proef komen. Vervolgens wordt een indeling gemaakt op basis van karakter en ras, maar ook naar vacht.

“Een Sint Bernard houdt van kou en sneeuw, terwijl een chihuahua het liefst een Mexicaans zonnetje heeft. We kunnen de temperatuur in elk chalet individueel regelen, dus we kijken ook naar de vacht van honden en welke warmte ze nodig hebben.’

Ook honden die weinig ophebben met soortgenoten, kunnen bij de Wijde Blik terecht. Krijgen ze gewoon een eigen ruimte. Net zoals er voor meerdere honden uit één gezin een speciaal groepsverblijf is. Een eigen chalet, met bijbehorend speelveld, waar ze net als thuis samen kunnen zijn.

Hangmat

Voor de katten is er een apart chalet. “Een echte speelkamer met een hangmat, sluisjes en een uitloop naar buiten. We hebben echt een poezenparadijs gecreéerd.”

Jan en Yvonne zijn trots op hun honden- en kattenopvang. “Het idee is jaren geleden ontstaan en het is precies zoals we in gedachten hadden.”

09-09

De 6e KCM van de TNS is ondanks het druilerige weer toch een daverend succes geworden. Met 37 ingeschreven honden en keurmeester P. van Montfoort is er een nieuwe BOB 2017 gekozen.

BOB 2017 Mileoak Kafoozalum eig. C.A.S. Hulzing

 

09-07               

De 14e Algemene Ledenvergadering is op 09 juli 2017.

Aanvang 13.00 uur

Adres: v. Ravesteyndreef 59, 2992 HC, Barendrecht

15-04
Inschrijving geopend voor 6e KCM 09-09-2017.
Klik hier voor het inschrijfformulier

14.02
Wij mogen binnen het bestuur verwelkomen Beate van Genabeek en Jaap Slooff.

U mag alvast noteren in uw agenda: 6e KCM op zaterdag 9 sept. 2017 te Heteren, nadere info volgt.

07.02

11 & 12 maart dubbelshow NNFC te Zutphen, klik hier voor meer info.

10.01

De 13e Algemene Leden Vergadering is verzet naar 12 februari 2017.

Tevens een andere locatie: v. Ravesteyndreef 59, 2992 HC, Barendrecht

Aanvang 13.00 uur

01.01

Wij wensen iedereen een beesteachtig en goed en gezond Newf jaar.

Wij hopen u te mogen verwelkomen op een van onze evenementen.

18e (Jaar)vergadering 27 september 2020

Aanvang : 13.00 uur Adres: KC Pampus, Weteringsingel 2, 1358 AK, Almere

08-03-2020 Wandeling rivierengebied Dordrecht

Op 8 maart hebben we als wandeling Dordrecht rivieren gebied op staan.Dit in verband dat deze stad 800 jaar geleden stadsrecht kreeg. Dit loopt langs het buiten gebied, door het park langs de watertoren(nu hotel) met een mooie tuin. Zo lopen wij langs het wantij naar...

05-01-2020 Wandeling Naarden

05-01-2020 Nieuwjaarswandeling Naarden(vesting) Het sfeervolle vestingstadje Naarden was ooit een moderne militaire verdedigingspost van waaruit de toegangsweg tot het rijke gewest Holland en de koopmansstad Amsterdam werd verdedigd. Nu is het een prachtig historisch...

08-12-2019 Wandeling Rheden

Op 8 december gaan we wandelen bij de Veluwezoom in Rheden. Een mooie route naar het uitzichtpunt Herikhuizerveld. Aanvang: 12.00 uur Adres: Heuvenseweg 5a, 6991 JE Rheden.

Lezing Pijn en Pijnherkenning 13-11-2019

Lezing door Drs. ing. Iris van Deur op 13-11-2019. Locatie KC Pampus, Weteringweg 2, 1358 AK, Almere Aanvang 19:30 uur. Inloop vanaf 19:00 uur en duurt tot 21:30 uur. Meer info zie Actueel > Agenda of Nieuws 2019